Sötpotatisgryta - Sweet Potatoes of North Carolina

Sötpotatisgryta

4 portioner

3 sötpotatisar från North Carolina (ca 750 g)
60 g bulgur
1 msk olivolja
1 röd peperonifrukt, skivad
500 ml passerade tomater
2 1/2 dl grönsaksbuljong
1 purjolök
1 burk kikärtor, 265 g utan spad
150 g körsbärstomater, halverade
salt, färsk grovmalen peppar, spiskummin
lite strimlad bladpersilja

Tillagning

Tillagning:

1. Tillaga bulgur enligt anvisningarna på förpackningen.
Skala sötpotatisen och tärna i ca 2 x 2 cm stora bitar. Hetta upp olivolja i en gryta och fräs sötpotatisen i denna. Tillsätt därefter peperoni, passerade tomater och grönsaksfond. Låt sjuda under lock i ca 10 minuter på medelhög värme.
2. Gör ett snitt i purjolöken på längden, skölj under rinnande kallt vatten och skär sedan i ringar. Häll upp kikärtorna i en sil och skölj av. Tillsätt purjolök, kikärtor och körsbärstomater till grytan. Smaka av med salt, peppar och spiskummin. Blanda ner kokt bulgur strax före servering och strö över persilja.

Tips! Toppa med en klick gräddfil vid servering.

Tillagning: ca 45 minuter

Näringsvärde per portion

Energi:
430 kcal/1800 kJ
Protein:
12 g
Fett:
9 g
Kolhydrater:
70 g