Sötpotatismos med timjan - Sweet Potatoes of North Carolina

Sötpotatismos med timjan

4 portioner

Salt
1 knippe timjan
1 tsk olivolja
1/2 dl grönsaksbuljong (tärning)
3/4 dl mjölk
25 g smör
Peppar
Färskriven muskotnöt

Tillagning

1. Tvätta och skala sötpotatisen och skär den i grova bitar. Koka potatisen i saltvatten under lock i 15-20 minuter, tills den blir mjuk.

2. Tvätta timjanknippet under tiden och skaka det torrt. Dra av bladen från stjälkarna. Hetta upp olivoljan i en liten stekpanna och rosta hälften av timjanbladen. Värm grönsaksbuljong, mjölk och smör tillsammans.

3. Häll av vattnet från sötpotatisen och mosa den fint med en potatisstöt. Häll i mjölk-fettblandningen efterhand. Krydda med salt, peppar och muskot. Blanda i rostad och färsk timjan i moset.

Tillagningstid: ca. 35 minuter

Näringsvärde per portion

Näringsvärde per portion:
Energi:
349 kcal / 1460 kJ
Protein:
4,8 g
Fett:
8,63 g
Kolhydrater:
61,2 g