Sötpotatiswok med kycklingbröstfilé - Sweet Potatoes of North Carolina

Sötpotatiswok med kycklingbröstfilé

4 portioner

20 g ingefära
2 vitlöksklyftor
6 msk sojasås
4 kycklingbröstfiléer (à ca 170 g)
450 g sötpotatis
1 gul paprika
200 g sockerbönor
1 msk sesamolja
40 g hela, torkade tranbär
1 msk vita respektive 1 msk svarta sesamfrön

Tillagning

1. Skär chilin på längden, skrapa ur kärnhuset och finhacka resten. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Blanda chili, vitlök, ingefära och sojasåsen.

2. Skölj kycklingbröstfiléerna, klappa dem torra och skär dem i lagom stora munsbitar. Lägg i marinaden, täck över och marinera i kylskåp i minst 30 minuter.

3. Skölj, skala och skiva under tiden sötpotatisen tunt. Ansa, skala och strimla paprikan fint. Skölj sockerbönorna och halvera dem eventuellt diagonalt.

4. Hetta upp sesamolja i en stor stekpanna eller wokpanna. Ta upp kycklingbitarna ur marinaden, låt dem rinna av och fräs dem sedan gyllenbruna runt om i den heta sesamoljan i ca 10 minuter. Tillsätt sötpotatis och stek på hög värme. Tillsätt resten av grönsakerna och fräs även dessa hastigt. Häll på marinaden, tillsätt tranbär och låt sedan allt puttra i 5 minuter. Lägg upp i skålar, strö sesamfrön över och servera.

Tillagning: ca 1 timme

Näringsvärde per portion

Näringsinnehåll per portion:
Energi:
439 kcal/1840 kJ
Protein:
46,8 g
Fett:
8,4 g
Kolhydrater:
42,5 g
Brödenhet:
3,7
Brödenhet/100 g:
0,8