- Koka sötpotatisen i 20 minuter. Blanda under tiden senap, apelsinjuice och 1/2 tsk salt. Vispa ner olivoljan lite i taget. Skölj timjankvistarna, skaka dem torra och nyp av och tillsätt bladen.
- Skölj och klapptorka paprikan. Klyfta varje paprika i fyra delar och skär bort kärnhuset. Skölj och slunga salladen torr. Häll bort vattnet från sötpotatisen och låt den svalna lite. Skala och halvera sötpotatisen på längden och skiva den sedan.
- Salta och peppra biffarna. Pensla grillgallret med olja. Se till att grillen är riktigt het och grilla sedan biffarna 3–4 minuter på varje sida. Slå in dem i aluminiumfolie och låt vila i 10 minuter. Grilla, under tiden, sötpotatis och paprika. Vänd på bitarna så att de grillas runtom. Blanda sötpotatis och grönsaker med vinägrett. Strimla biffen fint och tillsätt till potatis- och grönsaksblandningen tillsammans med salladsbladen. Blanda om väl och servera.
Tillagning: ca 1 timme